Poradnia dietetyki i żywienia klinicznego
Zespół tworzący poradnie dietetyki i żywienia klinicznego zajmuje się edukacją dotyczącą znaczenia żywności i żywienia w powstawaniu chorób oraz modyfikacją sposobu żywienia w profilaktyce i leczeniu a także kwalifikacją pacjentów do żywienia klinicznego i monitorowaniem procesu żywienia.
Kiedy zgłosić się do poradni dietetyki i żywienia klinicznego
- Po zabiegach operacyjnych, kiedy wymagana jest kontynuacja żywienia przemysłowego
- Osoby z chorobami nowotworowymi
- Kiedy dieta naturalna nie pokrywa zapotrzebowania na składniki odżywcze
- W przypadku braku efektów w procesie redukcji masy ciała
- W nagłych wzrostach lub niezamierzonej utracie masy ciała
- W celu poprawy kondycji organizmu
- W chorobie w celu ustalenia określonego modelu żywienia
Konsultacje
- Konsultacje (dla osób od 18 r. ż.)
- Określenie indywidualnych potrzeb i ocena stanu odżywienia
- Analiza badań laboratoryjnych i dokumentacji medycznej
- Kwalifikacja do żywienia klinicznego (jelitowego i pozajelitowego)
- Przygotowanie diety
Badania
- Analiza składu masy ciała metodą bioimpedancji
- Badanie fizykalne
Płatność
Za wszystkie badania
i zabiegi można zapłacić
na miejscu gotówką
lub kartą płatniczą.