Zespół tworzący poradnie dietetyki i żywienia klinicznego zajmuje się edukacją dotyczącą znaczenia żywności i żywienia w powstawaniu chorób oraz modyfikacją sposobu żywienia w profilaktyce i leczeniu a także kwalifikacją pacjentów do żywienia klinicznego i monitorowaniem procesu żywienia.

Kiedy zgłosić się do poradni dietetyki i żywienia klinicznego

  • Po zabiegach operacyjnych, kiedy wymagana jest kontynuacja żywienia przemysłowego
  • Osoby z chorobami nowotworowymi
  • Kiedy dieta naturalna nie pokrywa zapotrzebowania na składniki odżywcze
  • W przypadku braku efektów w procesie redukcji masy ciała
  • W nagłych wzrostach lub niezamierzonej utracie masy ciała
  • W celu poprawy kondycji organizmu
  • W chorobie w celu ustalenia określonego modelu żywienia

Konsultacje

  • Konsultacje (dla osób od 18 r. ż.)
  • Określenie indywidualnych potrzeb i ocena stanu odżywienia
  • Analiza badań laboratoryjnych i dokumentacji medycznej
  • Kwalifikacja do żywienia klinicznego (jelitowego i pozajelitowego)
  • Przygotowanie diety

Badania

  • Analiza składu masy ciała metodą bioimpedancji
  • Badanie fizykalne

Zespół

Paulina Rudy
Paulina
Rudy
Internista
Monika Rafałowska
Monika
Rafałowska
Dietetyk
Marta Puławska-Malinoś
Marta
Puławska-Malinoś
Dietetyk, pielegniarka

Cennik

Konsultacja wprowadzająca
Konsultacja wprowadzająca
100 zł
100 zł
Konsultacja z edukacją, analizą składu ciała i dzienniczkiem żywienia
Konsultacja z edukacją, analizą składu ciała i dzienniczkiem żywienia
150 zł
150 zł
Konsultacja podsumowująca
Konsultacja podsumowująca
100 zł
100 zł
Indywidualny plan żywieniowy
Indywidualny plan żywieniowy
od 130 zł
od 130 zł

Płatność

Za wszystkie badania
i zabiegi można zapłacić
na miejscu gotówką
lub kartą płatniczą.

Close Menu