Zespół tworzący poradnie dietetyki i żywienia klinicznego zajmuje się edukacją dotyczącą znaczenia żywności i żywienia w powstawaniu chorób oraz modyfikacją sposobu żywienia w profilaktyce i leczeniu a także kwalifikacją pacjentów do żywienia klinicznego i monitorowaniem procesu żywienia.

Kiedy zgłosić się do poradni dietetyki i żywienia klinicznego

  • Po zabiegach operacyjnych, kiedy wymagana jest kontynuacja żywienia przemysłowego
  • Osoby z chorobami nowotworowymi
  • Kiedy dieta naturalna nie pokrywa zapotrzebowania na składniki odżywcze
  • W przypadku braku efektów w procesie redukcji masy ciała
  • W nagłych wzrostach lub niezamierzonej utracie masy ciała
  • W celu poprawy kondycji organizmu
  • W chorobie w celu ustalenia określonego modelu żywienia

Konsultacje

  • Konsultacje (dla osób od 18 r. ż.)
  • Określenie indywidualnych potrzeb i ocena stanu odżywienia
  • Analiza badań laboratoryjnych i dokumentacji medycznej
  • Kwalifikacja do żywienia klinicznego (jelitowego i pozajelitowego)
  • Przygotowanie diety

Badania

  • Analiza składu masy ciała metodą bioimpedancji
  • Badanie fizykalne

Zespół

Klaudia Pieniążek
Klaudia
Pieniążek
Dietetyk, psychodietetyk
Marta Puławska-Malinoś
Marta
Puławska-Malinoś
Dietetyk, pielegniarka
Monika Rafałowska
Monika
Rafałowska
Dietetyk

Cennik

Konsultacja
Konsultacja
190 zł
190 zł
Konsultacja kontynuacyjna
Konsultacja kontynuacyjna
160 zł
160 zł

Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego.

Płatność

Za wszystkie badania
i zabiegi można zapłacić
na miejscu gotówką
lub kartą płatniczą.

Close Menu