Marta Puławska-Malinoś

Mgr pielęgniarstwa, dietetyk

Absolwentka Wydziału Nauk o Zdrowiu Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku pielęgniarstwo. Ukończyła również studia podyplomowe w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi (Wyższej Szkoły Administracji i Biznesu im Eugeniusza Kwiatkowskiego w Gdyni) oraz dietetyki (Wyższa Szkoła Zarządzania w Gdańsku, Wydział Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu).

Doświadczenie w zawodzie pielęgniarki zdobywała m.in. w Uniwersyteckim Centrum Klinicznym w Gdańsku, Gdańskim Centrum Sercowo-Naczyniowym oraz w Uniwersyteckim Centrum Medycyny Morskiej i Tropikalnej w Gdyni na Oddziale Chorób Wewnętrznych i Rehabilitacji Kardiologicznej.

Ma doświadczenie w rozpoznawaniu potrzeb pacjentów kardiologicznych. Pracowała z pacjentami, których choroby lub ich powikłania były konsekwencją błędów dietetycznych. W czasie studiów prowadziła zajęcia z zakresu edukacji pacjenta w cukrzycy (model postępowania dietetycznego). Jako wolontariusz Stowarzyszenia “Zdążyć z Pomocą” edukowała i udzielała porad w obszarze zdrowego żywienia.

Specjalizuje się w komponowaniu indywidualnych planów żywienia m.in. dla osób z nadwagą i otyłością, hipercholesterolemią, cukrzycą.

Łatwo nawiązuje kontakty z ludźmi, co pozwala na swobodną atmosferę w czasie konsultacji.

Close Menu